Dolar

Dolar/TL En Yüksek Seviyesini Gördü

Published

on

Dolar/TL en yüksek seviyesini gördü. ABD’de Başkan Joe Biden’ın yüksek teşvik paketi hazırlaması ile ilişkin haber akışı sonrası dolarda yükselme kaydedilirken, dolar/TL kuru bir önceki zirvesi olan 8,5793’ü geçerek tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı.

Küresel piyasalarda dikkatleri üzerine toplayan ABD Başkanı Joe Biden’ın 6 trilyon dolarlık bütçe tasarısı Dolar/TL fiyatlamaları üstünde de etkili oldu.

Perşembe günü haberin bildirilmesi sonrasında 8,5439’a kadar yükselme yapan dolar/TL kuru cuma günü 8,59 seviyesini görerek tüm zamanların en yüksek zirvesine ulaştı. Türk Lirası dolar karşısında Güney Afrika randı ile beraber olumsuz ayrışan para birimlerinin başında geldi.

Biden’ın devasa teşvik paketi ile ilişkin haber akışının sonrasında ABD 10 yıllık tahvil getirileri %1,61’in üzerine yükseldi.

ABD ekonomisinin hızlı düzelmesi için ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere ekonomiye para politikası kanalı ile verilen desteklerin geri çekilmeye beklenenden daha önce gerçekleşeceği beklentisini gittikçe daha çok destekliyor.

Bu süreç ilerlemekte olan ülke para birimleri genelinde satış baskısı oluştururken Türk Lirası da bundan etkilendi.

Türkiye’nin risk primi 400 baz puanın üstünde işlem yaparken gösterge tahvil faizi de %18,78 seviyesinde.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version