Global

Demir Fiyatları Düşüşte

Published

on

Demir fiyatları düşüşte. Demir fiyatları talebin azalacağı endişesiyle düşüşte. Demir cevheri vadeli işlemleri Çin’in talebinin azalacağı beklentisi ile gerileme yaşadı.

Singapur’da demir cevheri vadelileri düşüşünü devam ettirdi. Fiyatlar talebin çoğalacağı beklentisi ile rekor düzeye yükselmişti.

Singapur’da demir cevheri fiyatı %5.4 düşüş ile ton başına 173 dolardan işlem alırken daha sonra kaybını devam ettirerek %6’dan fazla düşüş gerçekleştirdi. Böylece bu ayki rekor yüksek düzeyden %20’den fazla geriye giden demir cevheri ayı piyasasına girdi.

Dalian Emtia Borsasında demir cevheri kontratı 6. günde de düşüşünü devam ettirdi. Çelik fiyatları da düşüşe geçti. Rekor yükselmeler sonrası yaşanan bu düşüşlerde, Çin’in emtia fiyatlarındaki yükselmeyi kontrol alma çabasının ve talebin düşeceği endişelerinin etkili olduğu ifade ediliyor.

Çin hükümeti spot ve vadeli piyasalardaki tekellere ‘sıfır tolerans’ gerçekleştireceğini belirtmişti. Bugün de yeni bir uygulamaya karar verilerek bankaların emtia vadeleri ile ilişkin ürünlerinin satışı kısıtlamıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version