Global

Morgan Stanley CEO’su Fed Faiz Tahmini

Published

on

Morgan Stanley CEO’su James Gorman, enflasyondan etkisinden dolayı Fed’in bu senenin sonuna doğru ‘tapering’e başlamasını ve 2022 senenin başlarında faiz yükselmesini bekliyor.

Morgan Stanley CEO’su James Gorman, ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil alım programını bu senenin sonuna doğru düşüreceğini ve 2022’nin başlarında faizleri yükseltmeye başlayacağını düşündüklerini ifade etti.

“Benim kişisel görüşüm faizlerin planlandığı gibi 2023’te değil önümüzdeki senenin başlarında yükseltilmeye başlanacağı yönünde” diyen Gorman, Fed’in rakamlar ne gösterirse o şekilde devam edeceğini ve bunun sadece kendi görüşleri olduğunu ifade etti.

Fed’in dikkatli davranmaya devam ettiğini ifade eden Gorman, uzun dönemli bir enflasyon baskısı olmayacağını ancak göstergelerin enflasyonun yükseldiğine işaret ettiğini dile getirdi.

Gorman enflasyon ile ilişkin “Yıllardır devam eden sıfır enflasyon sonrasında net fiyat yükselişleri görüyoruz. Bu da insanların dikkatini çekmeye başarıyor” dedi.

Gorman, ABD’deki ekonomik toparlanmaya güvendiğini ifade ederek, “Giderek yükselen bir şekilde insanlar enflasyonun daha yapısal ve uzun dönemli olacağını planlıyor. Eğer durum buysa Fed bir noktada faiz indirmek mecburiyetinde” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version