Global

İngiltere, Kurumlar Vergisini Desteklemeyecek

Published

on

İngiltere, kurumlar vergisini desteklemeyecek. ABD Hazinesi G7’de minimum kurumlar vergisi teklifine kuvvetli yardım bekliyor. Fakat, İngilizler Biden’in minimum kurumlar vergisi önerisine destek göstermeyecek.

The Telegraph gazetesinin iddialarına göre İngiltere Hazinesi ABD Başkanı Biden’ın küresel ölçekte minimum %15 kurumlar vergisi belirtilmesi teklifine olumlu bakmıyor.

Gazetenin bakanlığa yakın iki kaynağa belirttiği bilgiye aktarıma göre, İngilizler ABD’nin teklifinin ancak İngiltere aracılığı ile önerilen ABD’li teknoloji şirketlerine yönelik adımların gerçekleşmesi halinde ele alacaklarını belirttiler.

Habere göre, İngiltere, kurumlar vergisini ve ABD teknoloji şirketlerine yönelik ayrıntıları da içerecek kapsamlı bir sözleşme yapılmasını istiyor.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ise G7‘deki ortaklarının ABD yönetiminin %15 minimum kurumlar vergisi talebine güçlü bir yardım ortaya koymasının beklendiğini ifade etti.

Daha önce Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya’dan tekliflerini destekleyen açıklamalar belirtilmişti. İngiltere medyası ise İngiltere’nin ABD’li teknoloji şirketlerine yönelik adım atılmaması halinde teklifi desteklemeyeceğini ifade etmişti.

Adeyemo, “Benim hissiyatım G7’nin teklife güçlü desteği belirtecekleri yönünde” dedi. Teklifin 4-5 Haziran’da gerçekleşecek G7 Maliye Bakanları toplantısında ele alınması hedefleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version