Kripto Para

Saxo Bank Kriptoları Listeledi

Published

on

Saxo Bank Kriptoları listesine aldı. Dünyanın ileri gelen finans merkezlerinde birçok şubesi bulunan Danimarka merkezli Saxo Bank’ın dijital yatırım bölümü olan Saxo Markets; Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’in euro, dolar ve Japon yeni paritelerini listesine aldı. Kripto paralar gerçek coin’ler yerine türev ürünler olarak müşterilere sunumu yapılacak.

İşlemler ilk olarak Avustralya ve Singapur’daki müşteriler için açılmış durumda fakat Saxo Markets konuşmacısı CoinDesk’e yaptığı açıklamada diğer ülkelere de paritelerin kısa bir süre içerisinde geleceğinin bilgisini paylaştı.

Saxo Markets son olarak 2017 senesinde kripto para konusunda ciddi bir hamlede adı atmış ve Bitcoin ile Ethereum fiyatlarını takip eden borsa yatırım tahvillerini (ETN) müşterilerine kazandırmıştı. Bankadan aktarılan açıklamada ayrıca, bu son kripto para hareketinin, şirketin şu anda varolan kripto tahvil politikasını artırmak için yapıldığı ifade edildi.

Kripto paralar gerçek coin’ler olarak değil, türev ürünler olarak listelenmesi yapılacak. Perakende yatırımcılar %60’lık oran ile marj işlemlerde bulunabilirken, bu rakam akredite yatırımcılar için %40 ya da %50 olacak.

Merkezi Kopenhag’da bulunduran Saxo Bank’ın, dünyanın ileri gelen finans merkezleri olan Londra, Paris, Zürih, Dubai, Singapur ve Tokyo’da da şubeleri mevcut.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version