Döviz

Euro Dolar Paritesi 4,5 Ayın Zirvesine Çıktı

Published

on

Euro Dolar Paritesi 4,5 ayın zirvesine yükseldi. Geride bıraktığımız günlerde ABD’de beklentilerin üstünde çıkan enflasyon oranı sonrasında yükselen Dolar fiyatının ardından kısa bir süre içerisinde açıklanması beklenen Euro Bölgesi ilk çeyrek büyüme ve dış ticaret verileri öncesi Euro/TL 10,27 düzeyine yükselme yaptı.

Dolar/TL’nin 8,39 seviyelerinde işlem yaptığı piyasada Euro / Dolar paritesi 8 Ocak’tan bu yana en yüksek düzeye çıkarak 1,2246’ya yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde ABD’de beklentilerin üstünde çıkan enflasyon verilerinin sonrasında Dolar/TL bayramın ilk gününde 8,49 seviyesine yükselmiş, Euro/TL ise 10,27’yi aşmıştı.

ABD’de tüketici enflasyonunun nisan ayında %4,2 ile beklentileri geçerek 13 yılın zirvesine yükselmesinin sonrasından geçtiğimiz gün Dolar/TL paritesi 8,40 düzeyinde işlem görmüştü.

Bugün ise Euro bölgesinin ilk çeyrek büyüme ve dış ticaret verilerini takip eden piyasalarda Euro alımlı bir yol izleyerek 10,27 düzeylerinden işlem görürken Dolar 8,39 seviyelerinde ilerledi.

Bu durumda Euro – Dolar paritesi 1,2246’ya yükselme yaşayarak 8 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version