Global

Faiz Artırımını 2022 Sonundan Önce Bekliyorum

Published

on

Faiz artırımını 2022 sonundan önce bekliyorum. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed’in ilk faiz yükselmesinin 2022 yılı sonundan önce gerçekleşmesinin mümkün olduğunu düşünmeye devam ettiğini ifade etti.

“Bugün itibari faiz artırımı zamanlaması konusundaki görüşümü değiştirecek herhangi bir şey yaşamış değilim” diye ifade eden Kaplan, faiz artırımına kadar tam istihdama ve Fed’in %2 enflasyon hedefine ulaşılması hedefinde “iyi bir şans” gördüğünü de dile getirdi.

Kaplan yaptığı konuşmada, Fed’in varlık alımlarını çok geç olmadan azaltmasını destekleyeceğini yinelerken, enflasyon rakamlarının sonbaharda düşmesini beklediğini de dile getirdi. Ancak Kaplan, bazı bozulmaların ısrarla sürmesi halinde fiyat ölçümlerinin sene sonuna kadar yüksek kalmaya sürdürebileceğini de ifade etti.

Fed’in enflasyonu yakından izleyeceğini ve tüketicilerin enflasyon bekleyişlerinin %2 hedefine yakın çıpalanmaya devam etmelerini yapmak için yapabileceği her şeyi yapacağını dile getiren Kaplan, “İnsanların, Fed‘in fiyat istikrarını başarma taahhütünden şüphe duymaları gerektiğini düşünmüyorum” diye konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version