Global

Dolar TL Kuru 8,50 Üzerini Gördü

Published

on

Dolar TL kuru 8,50 üzerini gördü. ABD’de beklentilerin oldukça üstünde açıklanan enflasyon verisinin sonrasında dolarda yaşanan güçlenme yerini daha yatay bir hareketlenmeye bırakırken, bayram tatili sebebi ile yurtiçi piyasaların kapalı olduğu işlem gününde dolar/TL Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda gerçekleşen görev değişiminin sonrasında görülen düzeyinin üzerine çıktı.

Türk Lirası bayram tatili sebebi ile yurtiçi piyasaların kapalı olduğu işlem gününün ilk çeyreğinde olumsuz ayrışma gösterdi.

ABD’de beklentileri aşan enflasyonun sonrasından dolarda yaşanan güçlenme yerini yatay bir hareketlenmeye bırakırken, Dolar/TL kuru 8,50’nin üstünü gördü. Yarım dolar, yarım eurodan gerçekleşen sepet kur ise 9,39’un üzerini aşarak rekor kırdı.

Kurda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığında gerçekleşen değişimin ardından görülen düzeye aşılmış oldu.

ABD enflasyonunun enflasyonist şüpheleri yükseltmesi ile risk iştahında düşüş gözlemlenirken, hisse senedi piyasalarında da geriye dönük hareket kaydedilmişti.

ABD’de Nisan ayında tüketici fiyatları senelik olarak %4,2 yükselme kaydetti. Böylelikle ülkede tüketici enflasyonu 2008 yılından bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Bilgilere göre aylık enflasyon %0,8 olarak kaydedildi. Ekonomistlerin aylık enflasyona ilişkin beklentileri ise %0,2 olmuştu.

Gıda ve enerji hariç çekirdek enflasyon Nisan’da %3 oldu. Bu veri ile ilişkin beklenti ise %2,3 olarak belirtildi. Aylık bazda çekirdek enflasyon da %0,3’lük beklentiye karşı %0,9 olarak gerçekleşti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version