Bitcoin

Endonezya Kriptoya İşlemlerinde Vergi Planlıyor

Published

on

Endonezya kriptoya işlemlerinde vergi planlıyor. Endonezya, kripto para işlemlerinden elde edilen kazancın vergilendirmesini hedefliyor.

Endonezya, yerel yatırımcılar içinde popüler olmasından sonra kripto paraların takas edilmesinden vergi getirmeyi planlıyor.

Endonezya, koronavirüsden dolayı etkilenen kamu gelirlerini yükseltmek isterken, ülkedeki vergi dairesi konuşmacısı Neilmaldrin Noor kripto paralar için vergi planının hala plan aşamasında olduğunu söyledi.

Neilmaldrin “Şunu bilmek önemli. Şayet bir kâr ya da bir işlemden doğan sermaye geliri varsa, bu kâr vergiye tabii tutulur. Bundan dolayı sermaye geliri elde eden vergi mükellefleri vergi ödemek ve raporlama zorundalığındandır” dedi.

Güney Asya’nın en büyük ekonomisi olan Endonezya kripto paraların bir ödeme biçimi olarak kullanılmasını yasaklamış ancak emtia olarak işlem görmesine izin vermişti.

Endonezya’daki en büyük kripto para Borsası Indodax ise Bitcoin ve kripto paraların fiyatlarındaki yükselişle kullanıcı sayısının 3 milyona ulaştığını ifade ediyor. Borsanın kullanıcı sayısı sene başında ortalama 2,3 milyondu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version