Global

Gelişen Piyasalar Enflasyon Sürpriz Endeksi

Published

on

Gelişen Piyasalar Enflasyon Sürpriz Endeksi 2008 senesinde bu yana en yüksek düzeyde bulunuyor. Bu da enflasyonun gelişen piyasalarda beklentilerinin üstünde bir hareket izlediğine işaret ediyor.

Citigroup’un oluşturduğu ve piyasa beklentisine nazaran fiyatlardaki sürpriz yükselmeyi ölçen, Gelişen Piyasalar Enflasyon Sürpriz Endeksi 2008 senesinden bu yana en yüksek düzeyde bulunuyor. Bu da yatırımcıların düzenlemesinin boyutunu gerçekleşenden daha küçük algıladığına gösteriyor.

Brezilya, Çin ve Hindistan bu hafta enflasyon verisini bildirmeye hazırlanırken, yatırımcılar fiyat baskısının oluşup oluşmadığını dair anlamak için bu verileri yakından gözlemleyecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘nın düzenlediği Beklenti Anketi’nin Mayıs ayı sonuçlarında da sene sonu ile ilişkin enflasyon beklentilerindeki yükselmenin devam ettiği görülmüştü. Buna göre geride bıraktığımız anket döneminde beklenti %13,12 seviyesindeyken, sene sonu enflasyon beklentisi %13,81 oldu.

12 ay sonra için TÜFE beklentisi bir önceki ankete göre %11,26 iken, bu anket döneminde %11,81 oldu. 24 ay sonrası için TÜFE beklentisi de %9,55’ten %9,99 seviyesine yükselme yaptı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version