Global

Moody’s’e Göre Likidite Kalkan Olacak

Published

on

Moody’s’e göre likidite kalkan olacak. Moody’s Türk bankaları için kuvvetli likiditenin piyasa hareketlerine göre kalkan olacağını ifade etti. Moody’s’e göre daha az kredi büyümesi Türk bankalarının likiditesi destek sağlayacak.

Moody’s yatırımcı güvenindeki erozyonun Türk bankalarının piyasa erişimini sınırlandıracağını ifade ederken piyasa fonlamasına daha az bağımlılık ve kuvvetli likiditenin piyasa hareketlerine karşı kalkan olacağını ifade etti.

Moody’s raporunda “Güçsüzleşen TCMB kredibilitesi piyasa fonlamasının bankalar için daha maliyetli ve sadece az vadeler için olması ifadesine gelecek. Bu, yılın başındaki kısa süreli sınırsız piyasa erişimini bitecek” denildi

“Piyasa fonlamasına olan ihtiyaç durumu azaldı ama somut bir ihtiyaç olarak kalmayı devam ettiriyor” ifadelerini kullanan Moody’s’e göre daha düşük kredi büyümesi Türk bankalarının likiditesinde destekleme yapacak.

Birçok Türk bankasının fonlama ihtiyacının çok üstünde Döviz likiditesi tuttuğunu ön plana çıkaran Moody’s raporunda “Daha yüksek döviz likiditesi bankaları şoklara karşı daha güçlü bir hale getiriyor” denildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version