Uncategorized

Petrol Varil Başına 70 Dolara Yöneldi

Published

on

Petrol varil başına 70 dolara yöneldi. Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarındaki düşüş ile birlikte varil başına 70 dolara doğru yükselme yaptı.

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stok durumunun düşüşü ile yatırımcıların ABD ve Avrupa’daki tekrardan açılmalarla ilgilenmesi ile yükselmeyi sürdürdü.

Batı Teksas Petrolü, açılışta %1,2 yükselme yaşarken Brent petrol neredeyse varil başına 70 dolar seviyesine ulaştı. Özel sektörün desteklediği Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) bilgilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 7,69 milyon varil düşüş yaşadı.

Eğer resmi veriler özel sektörün belirttiği verilerle eşleşirse, bu Ocak ayından beri stoklarda yaşanan en büyük düşüş gerçekleşecek.

ABD yetişkinlerin %70’inin 4 Temmuz’a kadar en az bir doz Covid-19 aşısı olmasını planlanıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise 7 hafta içerisinde karantina kısıtlamalarının kaldırılacağını belirtti.

Haziran ayı vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, %0,7 yükselme ile varil başına 66,16 dolardan işlem alıyor.

Temmuz ayı vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, %0,7 yükselme ile varil başına 69,36 dolar düzeyinde bulunuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version