Global

Küresel Piyasalar Yellen’ın Açıklamalarıyla Dalgalandı

Published

on

Küresel piyasalar Yellen’ın açıklamalarıyla dalgalandı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, iki farklı açıklama ile piyasalardaki fiyatlamalarda etkili oldu. Yellen ilk olarak The “ABD ekonomisinin aşırı ısınmasını önlemek amacı ile faizlerin biraz yükselmesi gerekebileceğini” söylerken daha sonrasında faiz artırımının “öngördüğü ya da önerdiği” bir şey olmadığını, enflasyonun kalıcı düzeyde yüksek kalmasını beklemediğini dile getirdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen’ın açıklamaları ile Salı günü zaten düşüşte olan Wall Street endeksleri önce kayıp düzeylerini artırdı, fakat sonrasında bu kayıpların bir kısmını düzeltmeyi başardı.

Kapanışta S&P 500 %0,67, Nasdaq 100 endeksi de %1,85 düşüş yaşadı. Apple, Tesla ve Amazon hisseleri öncülüğünde gerileme yaşayan Nasdaq 100, Mart’tan bu yana en sert günlük düşüşünü gerçekleştirmiş oldu. S&P 500 ise yeni işlem gününde emtia, finans ve sanayi hisseleri liderliğinde vadeli işlemlerde toparlandı.

Asya’da Avustralya ve Hong Kong Borsaları hareketli ilerlerken; Japonya, Çin ve Güney Kore’de piyasaların işleme kapalı olması işlem hacimlerinde düşüş yaşattı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi Salı günü %1,5924’ten kapanış yaptı.

Emtia fiyatlarında tırmanış devam ediyor. Bakır ton başına 10 bin doların üstüne yükselirken, Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerinin ham petrol stoklarında düşüşe yönlü işaret etmesi ile petrol fiyatları yükselmeyi sürdürdü.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version