Altın

Altın Fiyatları Zayıflayan Dolar ile Yükseldi

Published

on

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvili faizlerindeki gerileme ve dolar endeksindeki düşmesi ile beraber yükselme yaşarken, gram altın küresel altın fiyatlarındaki artışı takip etti.

Altın fiyatları, ABD’de ISM imalat endeksinde yaşanan geriye dönük hareket ile düşüş kaydeden dolar ve tahvil faizleri sonrası yükselme yaşadı. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip ederek hafif bir yükselme gerçekleştirdi.

ABD’de imalat sektörü büyümesi Nisan’da ham madde sorunu ve tedarik aksamaları sebebi ile yavaşlarken, ISM imalat endeksi 37 yılın zirvesi olan 64.7’den 60.7’ye geriye hareket yaparak piyasa beklentisinin altında kaldı.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi haftaya %1,65 seviyesinde başladıktan sonra salı günü %1,59 düzeyine kadar geriledi.

Ons altın fiyatı

Nisan ayının üç haftasını kazançla kapatarak 2021 yılında ilk defa bir ayı kazançla kapanış yapan ons altın, sene başından bu yana hala %5,8 aşağıda duruyor.

Ons altın, haftaya 1.768 dolar civarında başlangıç yaptıktan sonra tahvil faizleri ve dolar endeksindeki gerileme ile %1,11 yükselme yaparak 1.788 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın geçirdiğimiz son birkaç haftadır Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki hareketlenmelerin arasında sıkışırken geçen hafta 482 TL’ye kadar yükselme yaparak bu yılın zirvesini görmüştü. Gram altın haftaya 472 TL civarında başlangıç yaptıktan sonra dolarTL’deki düşüşe rağmen küresel altın fiyatlarındaki yükselmeyi takip ederek 475 TL’ye ulaştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version