Bitcoin

Ethereum Rekor Yükselişle 3 Bin Doları Geçti

Published

on

Ethereum rekor yükselişle 3 bin doları geçti. Ethereum son 10 günde %30’dan fazla yükseliş göstererek 3 bin dolar sınırını geçerken, en büyük kripto para olan Bitcoin’in piyasa dominansı %46 seviyesine kadar geriye dönmüş durumda

Ethereum, son 10 gün içinde %30’dan fazla yükselme yaşayarak 3 bin dolar sınırını geçti. Pazartesi günü sabah saatlerinde 3 bin 54 doları görerek yeni bir rekora imza attı.

En büyük kripto para olan Bitcoin’in dominansı yıl başında ortalama %70 bölgelerindeyken şu an 2,3 trilyon dolar değer ile %46 düzeyinde bulunuyor. Ethereum’un dominansı ise sene başından bu yana kademeli bir yükselme ile dominansını %15’e çıkarmış durumda.

2021 yılına 729 dolar civarlarında başlangıç yapan Ether, yıl başından bu yana %312 değer kazarak değerini dört katına katladı.

Bitcoin 50 günlük ortalamasının hemen üstünde 57 bin 900 dolar civarında işlem yaparken Litecoin 273 dolar seviyesinde bulunuyor.

Kripto Paralara Yeni Düzenleme

Cuma akşamı açılanan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye’de kripto para platformları, suç kazançlarının aklanması ve terörün finansmanının önüne geçmesi için alınan önlemlerden yükümlü tutulacak.

Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, suç kazançlarının aklanması ve terörün finansmanının önüne geçilmesi açısından bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri, milli piyango idaresi, spor kulüpleri ve noterler ile aynı yükümlülükler altına girmiş bulundu.

Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, belli bir ücretin üstündeki her işlem gerçekleştiğinde ayrıntılı kimlik tespiti yapacak.

Olağan dışı büyüklükteki işlemler ile makul hukuki ve ekonomik amacı olmayan işlemlere özel ilgi gösterecek. Teknolojik risklere karşı önlemler alacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version