Global

Çip Arzında Yetersizlik Birkaç Yıl Sürecek

Published

on

Çip arzında yetersizlik birkaç sene sürecek. Intel Corp’un yeni CEO’su Pat Gelsinger küresel düzeyde sorunlara sebep olan küresel çip arz eksikliğinin birkaç sene devam etmesini beklendiğini ifade etti.

Özellikle otomotiv sektöründe çip eksikliği nedeni ile durdurulan üretimlere vurgu yapan CEO, “Otomotiv sektöründeki açığı ortadan kaldırmak için bazı fabrikalarımızda üretimi yükseltmek üzere görüşüyoruz. Arz noksanlığı düşse bile işlerin rayına girmesi birkaç ay alabilir” dedi.

Yönetici, tüm iş kanallarından gelen çip arzının karşılanması için gereken üretim düzeylerine ulaşmanın birkaç sene alabileceğini de ifade etti. “25 yıl önce küresel çip üretiminin %37’si ABD bölgesindeydi, şimdi bu oran %12’ye indi” vurgusunda bulundu.

Intel, araştırma ve geliştirme departmanı için İsrail’e 600 milyon dolar daha yatırımda bulunacak.

Intel CEO’su Pat Gelsinger, İsrail’e gerçekleştirdiği ziyarette 400 milyon dolar yatırım ile bu ülkede bulunan Mobileye birimini araştırma ve geliştirme kampüsüne dönüştüreceği hedefine dikkat çekti. IDC12 adı ile bir araştırma ve geliştirme merkezi oluşturmak için de 200 milyon dolar harcayacaklarını bildirdi.

Intel açıklamasında “mega çip dizayn” tesisinin 6 bin kişiye iş olanağı sağlama kapasitesine sahip olacağını dile getirdi.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version