Brent Petrol

Petrol Fiyatları Destek Buldu

Published

on

Petrol fiyatları, ABD’de azalma yaşayan ham petrol stoklarından destek bularak yükseldi.

Petrol fiyatları, ana pazarlarda talebin güçlendiğine dair işaretlerin bazı ülkelerde yükselen Covid-19 vakalarını dengelemesi ile yükselmeye geçti.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında geçtiğimiz iki seansta %3’ten fazla yükseliş ile varil başına 64 dolar civarında işlem yapıyor. ABD petrol ürünleri talebi göstergesi geçtiğimiz hafta son iki ayın en yüksek düzeyine çıkarken, distile stoklar Mart başından bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

Goldman Sachs’a göre, Avrupa’da aşılamanın çoğalması ile beraber petrol talebi gelecek 6 ay içinde en büyük sıçramalarından birini yaşayacak ve üçüncü çeyrek itibari ile Brent petrol varil başına 80 dolara kadar yükselecek.

Hindistan, ikinci koronavirüs dalgasını en fazla hisseden ülkelerden biri olurken, Rystad Energy ülke için talep tahminini düşürerek gelecek ay için günlük 1,4 milyon varil arz fazlası olmasını hedefliyor.

Haziran ayı vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, %0,3 yükselme ile varil başına 64,02 dolar civarına çıktı.

Haziran ayı vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, çarşamba günü %1,3 yükselme kaydettikten sonra %0,3 daha çıkış yaparak varil başına 67,48 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version