Global

Fed Sabırlı Duruşunu Sürdürecek

Published

on

Fed Sabırlı Duruşunu devam ettirecek. Fed’in bu akşam yapacağı toplantısında ekonomik görünümün iyileşmesi sebebi ile ‘sabırlı’ kalması hedefleniyor.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ekonomik toparlanmadaki süratlenmeye rağmen agresif teşvikleri sürdürmesi bekleniyor.

Bankanın 2 gün süren toplantısı sonrasında faizleri değiştirmesi beklenti dışında olması aylık 120 milyar dolarlık tahvil alım programını da devam ettirmesi bekleniyor.

Amherst Pierpont Securities Şef Ekonomisti olan Stephen Stanley, Fed’in pandemi tehlikesinin devam ettiği sürece güvercin tonunu koruyacağını ifade ederek ”yetkililer, ‘ekonomi iyiye gidiyor ancak biraz daha kanıt görmemiz gerekir’ şeklindeki mesajlarını devam ettirebilir ” dedi.

Morgan Stanley’den Vishy Tirupattur Fed’in faiz yükselişi konusunda tutumlu olacağını söyledi. Başkan Powell 11 nisandaki bir mülakatında büyüme ve istihdamın mali ve parasal yardımlara hızlı yanıt verdiğini ifade etmişti. Pandemi sebebi ile görünüme ilişkin tehlikelere de dikkat çeken Powell Fed’in ekonomiyi desteklemek için her türlü desteği vereceğini belirtmişti,

Perşembe günü açıklanacak ilk çeyrek büyüme rakamının %6.9 olmasını hedefleniyor.

Yine ankete katılan ekonomistler tahvil alımlarının 4. çeyrekte düşürülme ile başlayacağını bekliyorlar.

Economics Fed’in Nisan toplantısında şu anki patikasını sürdüreceğini ifade ederek “devam eden aşı süreci ve mali teşviklerin etkisi ile ekonomik görünüm iyiye gidiyor. Bu neden ile yetkililer politika normalleşmesinden önce ‘sabırlı’ olmayı tercih edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Fed’in nisan faiz kararı bugün 21:00’de açıklanacak. Karar sonrası 21:30’da Fed Başkanı Jerome Powell kameraların karşısında açıklamada bulunacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version