Global

Deutsche Bank’dan 7 Yılın En İyi Çeyreklik Performansı

Published

on

Deutsche bank’dan 7 yılın en iyi çeyreklik performansı. Deutsche Bank, tahvil satış gelirlerini ortalamanın üstünde yükselterek son 7 yılın en iyi çeyreklik performansını gerçekleştirdi.

Deutsche Bank, 2021’in senesinin ilk çeyreğinde Archegos’un çöküşünden kurtulma sağlayarak olağanüstü bir performans gösterdi ve son 7 yılın en iyi çeyreklik başarımına imza attı.

Deutsche Bank, senenin ilk üç ayında tahvil satışlarından elde ettiği kazancı %34 yükselterek, ABD’deki diğer büyük yatırım bankaları tahvil satış gelirlerini ortalama %17 artırabildi.

Banka daha önceki dönemlerde gelirlerin düşebileceğine dair uyarıda bulunmasına rağmen, ilk çeyrek sonuçlarından sonra bankanın CEO’su Christian Sewing bu seneki gelirin geçen sene düzeylerde gerçekleşebileceğini öngörüyor.

Sewing, tahvil ve hedgelere yükselen yatırımcı talebi ile beraber iki yıllık planını sürdürürken, kredilerden beklediği gelir dönüşünü olumsuz faizlerden dolayı yakalayamadı.

Deutsche Bank CFO’su James von Moltke ise yaptığı bir açıklamada, “Umut verici bir hareketlilik öngörüyoruz. Hazirana doğru ilk çeyrekle aynı bir sürat olacağını beklemiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Açıklanan rakamlar sonrasında Deutsche Bank’ın hisseleri %6,7 yükseliş yaparken, bu yılki hisse yükselişi %20’ye ulaştı.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version