Global

Bitcoin Kritik Teknik Seviyenin Eşiğinde

Published

on

Bitcoin kritik teknik seviyenin eşiğinde görülüyor. Bitcoin, son 2 haftadır 50 günlük hareketli ortalamasının altında bir yolda hareket izlerken, son yükselme ile beraber ortalamanın tam sınırında gözüküyor. Ethereum rekor kırarken, Litecoin ve XRP de hafta başından bu yana yükselme gösteriyor.

Bitcoin 26 Nisan tarihinde gördüğü dipten süratli bir şekilde geri çıktı ancak fiyatlar 50 günlük hareketli ortalamaya doğru yakın dururken yatırımcılar bu seviyenin kırılıp kırılamayacağını beklentisi içinde.

En büyük piyasa değerine sahip kripto paralardan Bitcoin çarşamba günü 54 bin 756 dolar düzeyinde hafif aşağıda bir yol izlerken 50 günlük hareketli ortalaması 57 bin 44 dolar düzeyinde bulunuyor. Son iki haftadır 50 günlük hareketli ortalamasının altında gözlemlenen Bitcoin, piyasada işlem yapanları riski düşürmeye yönlendirebilir.

Ethereum ise dün 220 dolara yakın yükselme ile 2.644 dolarlık rekorunu tazeledikten sonra geri çekildi. Çarşamba günü 2.717 dolar seviyesine kadar yükselen Ethereum, sonrasında geriye dönük hareket sergileyerek 2.618 dolar civarında ilerliyor. Haftaya 2.220 dolar ortalarında başlangıç yapan Ethereum hafta başından bu yana %18’e yakın yükselme kaydetti.

Litecoin hafta başlangıcından bu yana %15’den fazla yükselme ile 252 dolar seviyesinde ilerlerken, XRP (Ripple) hafta başından bu yana %30’dan fazla yükselme gösterdi.

Birçok insan kripto paraları hala çok volatil ve riskli bulurken, Tesla’nın CFO’su Zachary Kirkhorn çeyreklik kazanç görüşmelerinde şirketin Bitcoin’in uzun vadeli değerine inandığını vurguladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version