Global

Tesla’nın Bitcoin Kazancı Belli Oldu

Published

on

Tesla’nın bitcoin kazancı belli oldu.ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, ilk çeyrek içinde Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr sağladı.

Tesla, 2021 yılı Şubat ayı başlarında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı gerçekleştirmişti. Şirket, elindeki Bitcoin’lerin %10’unu sattığını bildirdi. Tesla’nın Bitcoin satışından 272 milyon dolar kazanç sağladığını ve bu satıştan net kârının 101 milyon dolar olarak kaydedildi. Sözü edilen kâr, Bitcoin’in 438 milyon dolarlık rekor ilk çeyrek kârının ortalama dörtte birini oluşturuyordu.

Bu haberin sonrasında Bitcoin %3’ü aşan değer kazancı ile 54 bin 768 dolara kadar yükselme gösterdi.

‘Bitcoin Biriktirmeye Devam Edeceğiz’

Tesla’nın CFO’su (mali işler müdürü) olan Zachary Kirkhorn, “Bitcoin’in değerine uzun süre içinde inanıyoruz. Elimizdekileri uzun vadeli olarak saklaamak ve müşterilerimizin araç satın alım gerçekleştirirken ödediği Bitcoin’leri biriktirmek istiyoruz” dedi.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 24 Mart’ta bulunduğu açıklamada, Bitcoin ile araç satışına başladıklarını belirtmişti.

Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık yatırımı, araç satışlarında Bitcoin ile ödeme imkanı ve Elon Musk’ın sosyal medyada Bitcoin’i olumlu yöndeki paylaşımları, kripto para biriminin bu seneki değer yükselişinde etkili olmuştu.

Musk, Aralık ayında Bitcoin ile ilişkin ilk tweet paylaşımını yaptığında kripto para 23 bin dolar civarında hareket ediyordu. Tesla’nın 1 milyar dolar değerinde Bitcoin satın alması ile birlikte, kripto paranın değeri 47 bin dolar seviyesine yükselerek geçen sürede iki katına çıkış yaptı.

Tesla, 2021’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %74 artış ile 10,4 milyar dolarlık rekor gelir sağlamıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version