Global

Krediyle Hisse Yatırımı Rekor Seviyede

Published

on

Krediyle hisse yatırımı rekor seviyede. Kredili hisse yatırımları Mart ayında geçen yıla göre %72 yükselme göstererek rekor düzeye ulaştı. Kredili hisse satın alma hızının %60’ın üstüne çıktığı dönemlerde S&P 500’ün ise düşüşe geçtiği gözlemleniyor.

Hisse satın alım işlemleri için kullanılan kredili işlemlerin büyüme hızı, daha önce piyasada güçsüz görülen dönemlerdeki düzeye ulaştı. Bank of America Stratejisti Stephen Suttmeier, paylaştığı bir araştırma bilgilendirmesinde “S&P 500, kredili işlemlerdeki yıllık değişim oranının %60’ın üstüne çıkması ile zorlanabilir. Bu daha önce onlarca kez yaşanmış bir olay” dedi.

Finansal Sektör Düzenleme Kurumu aracılığı ile derlenen bilgilere göre, kredili işlemlerle yapılan hisse alımları Mart ayında 823 milyon dolar ile rekor düzeye ulaşırken, geçen senenin aynı dönemine göre %72 yükselme kaydetti.

Stratejistler ve analistler, teknik göstergeleri göz önünde bulundurularak S&P 500 Endeksi’nde bir düzeltme ya da gerileme beklentisi içinde bulunuyorlardı.

Arka arkaya 5 haftayı yükselme ile kapatarak Ağustos ayından sonraki en uzun haftalık yükselme serisini gerçekleştiren S&P 500, geçen haftayı kayıp yaşayarak kapatarak bu ralliyi durdurmuş oldu.

Leuthold Group Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen, “S&P 500’de bu sene %10-15 civarında bir düzeltme hedefliyorum. Ne zaman olacağını bilmiyorum ancak 2021’in geri kalanındaki yüksek düzeylerden birinde yaşanabilir” demişti.

S&P 500 endeksi Mart ayı sonundan bu yana kaydettiği yükselme ile beraber, teknik göstergelere göre aşırı alım bölgesine geçmişti. 14 günlük görece güç endeksi göstergesine göre, geçen haftalarda aşırı alım bölgesine geçiş yapan S&P500 şu an sınırda bulunuyor. Stokastik göstergeye göre ise S&P 500 Mart ayından bu yana aşırı alım bölgesinde bulunuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version