Global

SP 500 Endeksi Düzeltmesi Yakın Mı?

Published

on

SP 500 Endeksi tüm zamanların doruğuna yakın bir hareket izlerken, teknik göstergeler piyasanın aşırı alım bölgesinde olduğunu ifade ediyor.

ABD hisseleri tüm zamanların doruğuna yakın bir düzeyde bulunuyor ancak geçen hafta dikkate değer bir kırılma gerçekleşti. S&P 500 Endeksi geçen haftayı %0,1 düşüş ile kapatarak Ağustos ayından sonraki en uzun devam eden haftalık yükselme rallisini durdurmuş oldu.

Microsoft, Alphabet, Apple, Amazon ve Facebook bu hafta çeyreklik bilançolarını açıklamaya hazırlık yaparken, hisseleri yukarı doğru hareket ettirecek bir dizi faktör bulunuyor ama analistler yine de dikkatli olmak gerektiğini dile getiriyor.

Leuthold Group Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen, “S&P 500’de bu yıl %10-15 civarında bir düzeltme hedefliyorum. Ne zaman olacağını bilmiyorum ancak 2021’in geri kalanındaki yüksek seviyelerden birinde gerçekleşebilir” dedi.

S&P 500 endeksi Mart sonundan bu yana kaydettiği yükselme ile beraber, teknik göstergelere göre aşırı alım bölgesine tırmanmıştı. 14 günlük görece güç endeksi göstergesine göre, geçen haftalarda yüksek alım bölgesine geçen S&P500 şu an sınır bölgesinde bulunuyor. Stokastik göstergeye göre ise S&P 500 Mart ayından bu yana aşırı alım bölgesinde olduğunu belirtildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version