Brent Petrol

Petrol Fiyatlarında Dalgalı Hareket Beklentisi

Published

on

Petrol fiyatlarında, yatırımcıların OPEC+ toplantısına odaklanması ile düşüş yaşarken, analistler piyasalarda dalgalı bir hareket bekliyor.

Petrol fiyatları, yatırımcıların OPEC+ toplantısı öncesinde talep görünümüne odaklanması ile Asya işlemlerinde düşüş yaşadı.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında cuma günü %1,2 yükseliş sağladıktan sonra varil başına 62 doların altına geriye hareket etti. ABD ve Çin hızlı bir şekilde toparlanma kayıt ederken, Avrupa’da da bazı olumlu işaretler görülüyor.

Hindistan’daki vaka sayılarının artması ile beraber ülkedeki rafineriler yavaşlamaya başladı. Mangalore Refinery & Petrochemicals işleme oranlarını düşüş yaşatırken, Indian Oil Corp Batı Teksas Petrolü almak için yeni bir ihaleye giriş yapmadı.

Petrol yeni yıla kuvvetli bir başlangıç göstermesine rağmen, bazı bölgelerde vaka sayılarının artması ile Mart ayı ortasından bu yana dalgalı bir hareket izledi. Gelecek aydan itibaren OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisini düşürme kararına rağmen Brent petrol yükselme eğilimine işaret eden ‘Backwardation’ yapısında duruyor.

Haziran ayında vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, %0,6 yükselme ile varil başına 61,77 dolar düzeyinde işlem görüyor.

Haziran ayında vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki oturumda%1,1 yükselme kaydettikten sonra %0,7 düşüş ile 65,67 dolar seviyesine geriledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version