Dolar

Gelişen Piyasa Fonlarına Girişler Hız Kesmiyor

Published

on

Gelişen piyasa fonlarına girişler hız kesmiyor. ABD’de listelenen gelişen piyasa fonlarına arka arkaya 25 haftadır giriş yaşanırken, bu fonlardaki toplam varlık değeri 351,9 milyar dolara ulaştı.

Yatırımcılar geçtiğimiz hafta da gelişen ülke Borsa yatırım fonlarına net giriş sağladı, böylece arka arkaya 25’inci hafta da gelişen piyasa fonlarına net giriş kayıt edilmiş oldu.

ABD’de listelenen ve gelişmekte olan ülkelere yatırım sağlayan borsa yatırım fonlarına 23 Nisan’da sonlanan haftada 81,1 milyon dolarlık net giriş kaydedildi. Geçtiğimiz haftada ise bu fonlara 754 milyon dolarlık bir giriş gerçekleşmişti.

Gelişen ülke fonlarına bu sene toplam 24 milyar dolar para girişi sağladı. Hisse senedine odaklı borsa yatırım fonları 69,5 milyon dolar gerileme kaydederken, tahvillere olan giriş 150,6 milyon dolar yükselme gösterdi.

Varlıkların toplamı ise 349,6 milyar dolardan 351,9 milyar dolara yükselme yaşadı. En büyük girişler ise 111,3 milyon dolar ile Çin ve Hong Kong’a sağlanırken, Hindistan 168,2 milyon dolar ile en büyük çıkış işlemi gerçekleştiği gelişen ülkelerden oldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version