Ekonomi

Kısa Vadeli Dış Borç Stoku Rekor Seviyede

Published

on

Kısa vadeli dış borç stoku rekor seviyede. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bilgilerine göre orijinal vadesine incelenmeden vadesine 1 yıl veya daha bir süre kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplama yapılarak kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 192,0 milyar dolar ile rekor düzeye çıktı.

Kısa vadeli dış borç stoku Ekim ayından bu yana gösterdiği yükselme ivmesini Şubat ayında da sürdürdü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bilgilerine göre orijinal vadesi incelenmeksizin vadesine 1 yıl süre ya da daha az kalmış bir süre için dış borç verisi kullanılarak hesaplaması yapılan, kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 192 milyar dolar seviye oldu.

Bu stok verisinde özellikle son aylarda yaşanan yükselmeler dikkat çekti. Verilere göre vadesine 1 yıl ya da daha az kalmış dış borç stokunda son 10 ay içinde 27 milyar dolar yükselme gözlemlendi.

Söz konusu stokun 19,9 milyar dolarlık bölümü, Türkiye’de yerleşik bankaların ve özel sektörün yurt dışı şubeleri ile katılımları ile olan borçlarından oluştu. Borçlu bazında incelendiğinde, toplam stok içinde kamu sektörünün %23,0, Merkez Bankası’nın %11,9, özel sektörün ise %65,1 oranında paya sahip olduğu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version