Global

Kripto Ödeme Şirketi Faaliyetlerini Sonlandırıyor

Published

on

Kripto ödeme şirketi faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Merkez Bankası’nın kripto varlıkları ile ilgili ödeme yasağı getiren düzenlemesinin sonrasında ödeme şirketi Digilira Pay, faaliyetlerini bitirme kararı aldı. Şirketin CEO’su Serkan Bayar, alternatif çözümler arayacaklarını dile getirdi.

Merkez Bankası’nın ödemelerde kripto varlıkları kısıtlayan yönetmeliği finansal teknoloji sektörü bölgesinde etkilerini hemen hissetirmeye başladı.

Ödeme şirketi Digilira Pay faaliyetlerini bitirme kararı aldı.

Twitter hesabından bilgilendirmede bulunan Digilira Pay CEO’su Serkan Bayar başka çözümler arayacaklarını ifade etti. Bayar, yönetmeliğin etkileri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kripto para sahiplerinin güncel kurlardan al-sat yapmasına imkan tanıyacak olan blokzincir ödeme köprümüz Digilira Pay’i doğrudan etkileyen bir yönetmelik. Gerçekten ne söyleyeceğimi bilemiyorum ve çok üzgünüm. Alternatif çözümleri düşüneceğiz.

Tüm işlemlerin açık bir şekilde blokzincire yazıldığı, tarafların vergi ile ilgili beyanlarını bütünü ile tamamladığı, özellikle yurt dışından ülkemize gelecek olan kişilerin kripto paralarının itibari paraya dönüştürme işlemi yaparak ekonomimize kazandırıldığı bir modelden geldiğimiz nokta…

Bunca emek, kan, ter, gözyaşı… Tüm ekip arkadaşlarımın çabası ve dünyanın en iyi blokzincir ödeme geçidini yapabilmek için geri adım attıkları kariyerleri. Tabii ki yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz! Burada yapamazsak yapabileceğimiz yerlerde işimizi hakkı ile yapacağız.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version