Döviz

Döviz Mevduatları TCMB’deki Değişiklik Sonrası Yükseldi

Published

on

Döviz Mevduatları TCMB’deki değişiklik sonrası yükselme yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki (TCMB) görev değişikliğini takip eden iki haftada geriye giden döviz mevduatları 9 Nisan haftasında yükselme kaydetti.

Merkez Bankası’ndaki başkan değişimi sonrasında Döviz mevduatlarında gözlemlene düşüş hareketi iki hafta ile sınırlı kaldı.

9 Nisan haftasında yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatları, 223 milyar dolar seviyelerine kadar çıkış yaptı. Bireylerin döviz mevduatları aynı hafta itibari ile 469 milyon dolar yükselirken, tüzel kişilerde bu rakam 1,34 milyar dolar olarak gözlemlendi.

Parite etkisinden arındırılmış veri seti incelendiğinde de döviz mevduatlarında 9 Nisan haftasında yükselme izlendi. Buna göre bulunduğumuz hafta içinde döviz mevduatlarında parite etkisinden arındırılmış yükselme 396 milyon dolar oldu. Bireylerin döviz mevduatlarında ise 509 milyon dolarlık düşüş yaşandığı gözlemlendi. Aynı veri şablonuna göre tüzel kişilerin döviz mevduatları 905 milyon dolar yükseldi.

TCMB başkanlığında gerçekleşen görev değişikliğini takip eden ilk iki haftada 11 milyar dolar gerileme gerçekleşmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version