Connect with us

Brent Petrol

Petrol Stok Verisi Sonrası Yatay İlerliyor

Published

on

Petrol Stok Verisi için çarşamba günü yapılan açıklama sonrasında petrol yatay bir seyir izlemeye devam ediyor.

Petrol, çarşamba günü açıklaması yapılan stok verisinin talep görünümüne dair iyileşmeye işaret etmesi ile çarşamba günü neredeyse %5 yükselme yaşadıktan sonra Asya işlemlerinde yatay bir hareketlenmeyi takip ediyor.

Vadeli Kontratlar, New York piyasasında üç günü de yükselme ile kapatarak varil başına 63 dolar civarında işlem alıyor. ABD ham petrol stoklarının son iki aydaki en büyük azalmayı yaşaması ile beraber piyasalarda talep görünümüne dair beklentiler de olumlu yönde etkilendi.

Petrol seneye kuvvetli başlamasına rağmen, Covid-19 vakalarındaki yükselme ve yeni karantina tedbirleri ile birlikte Mart ayı ortasından bu yana baskı altında.

OPEC+ ve ABD Mayıs ayı başından itibaren fazladan üretime başlayacaklar ve piyasalar yakında daha çok arz ile karşı karşıya kalacak. İran ile ABD arasındaki nükleer anlaşma görüşmeleri de piyasalar için beklentilerin dışında bir senaryo konumunda.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, çarşamba günü %4,9 yükselme kaydettikten sonra perşembe günü bir varile karşın 63,10 dolar civarında bulunuyor.

Haziran vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, geçtiğimiz seansta %4,6 yükselme yaşadıktan sonra varil başına 66,60 dolardan işlem alıyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Brent Petrol

Petrol fiyatları düşüşüne devam ediyor

Published

on

By

Ham-Petrol.jpg

Amerikan ham petrolü Pazartesi gününü yüzde 1’den fazla düşüşle kapatmasının ardından varil başına 86 dolara düşüş gösterdi. Biden, Hamas- İsrail çatışmasının arından desteğini göstermek için Çarşamba günü ülkeye gidecek. İsrail aynı zamanda Gazze’ye karar saldırı yapma planlarını da sürdürüyor.

Ham petrol piyasaları, Orta Doğu’da yaşanan ani krizin İsrail ve Gazze’nin ötesine yayılma riskiyle karşı karşıya olması ve önemli üreticilerden gelen ham petrol akışlarının potansiyel olarak tehlikeye atması endişesiyle gergin bir hal aldı. Hamas’ı destekleye İran, savaşın genişlemesinin “kaçınılmaz aşamaya yaklaştığı” konusunda uyardı. Tahran ayrıca güney Lübnan’daki Hizbullah silahlı grubunu da destekliyor.

100 ila 120 dolarlık yükseliş önemli

Singapur’daki Mizuho Bank Asya ekonomi ve strateji başkanı Vishnu Varathan, “Petrol fiyatlarındaki kısıtlama büyük ölçüde çatışmanın daha geniş alana yayılmamasına bağlı” açıklamasında bulundu. Ham petrolün 100 ila 120 dolar arası temel bir durum olmasa da böyle bir yükselişin önemli ve büyüyen bir risk olduğunu söyledi.

Bununla birlikte bölgenin ötesinde ham petrol yatırımcıları, Venezuela hükümetinin Salı günü muhalefetle bir anlaşma imzalayabileceği Barbados’taki olayları takip edecek. Böyle bir anlaşmanın imzalanması halinde, ABD’nin ülkeye yönelik yaptırımları hafifletmesinin önünü açabilir ve potansiyel olarak petrol ihracatını artırabilir.

Continue Reading

Brent Petrol

Ham Petrol vadeli işlemleri yükselişte

Published

on

By

Ham Petrol vadeli işlemleri yükselişte

Ham petrol vadeli işlemleri haftanın ikinci gününde de yükselişte. Ham petrol vadeli işlemleri, New York Ticaret Borsası’nda, Aralık ayı için yüzde 0,63 yükseliş yaşayarak 92,03 dolardan işlem gördü.

Ham Petrol 87,60 seviyesinde destek bulurken, 93,74 dolarda dirençle karşılaştı.

Brent Petrol ve Ham Petrol arasındaki yayılma varili 6,14 dolarda sabitlenirken, ICE’de, Brent Petrol Ocak ayı için yüzde 0,41 artış gösterdi. Brent Petrol 98,17 dolardan işlem görüyor.

Continue Reading

Brent Petrol

Akaryakıt fiyatlarında son durum

Published

on

By

Akaryakıt

Petrol fiyatlarındaki değişime bağlı olarak yurt içi akaryakıt fiyatlarına kısa süreli aralıklarla zam gelmeye devam ediyor. Benzine yapılan 1,31 TL’lik zamın ardından litre fiyatı hafta sonunda 22,68 TL’ye çıktı. Motorin fiyatları ise 26,38 TL oldu.

Petrol yükselişte

Brent petrol bu ay 92 dolardan 99 dolara kadar yükseldi. Fiyatlar cuma günü yüzde 2 üzerindeki kazancının ardından yeni haftaya 98,50 dolardan başladı.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’in sıfır covid politikasını esneteceği haberleri cuma günü petrolün yükselmesini sağladı. Sağlık yetkililerinden uygulamada değişiklik olmayacağı yönünde açıklama gelse de piyasa beklentilerinin devam etmesiyle birlikte petrol yeni haftaya pozitif başladı.

Kur cephesinde sakinlik korunuyor

18,60 yakınında işlem gören dolar, Cuma günü kısmi bir gerileme yaşansa da fiyat bugün yine aynı seviyede yatay seyrediyor.

Petrolde 100 dolar seviyesinin aşılması durumunda yurt içi akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar yapılabilir. Piyasalar küresel iyimserliğin petrolde bu hafta pozitif fiyatlama yaratmasını bekliyor.

7 Kasım güncel akaryakıt fiyatları:

Benzin: 22,68 TL

Motorin: 26,38 TL

Otogaz: 11,08 TL

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans