Brent Petrol

Petrol Stok Verisi Sonrası Yatay İlerliyor

Published

on

Petrol Stok Verisi için çarşamba günü yapılan açıklama sonrasında petrol yatay bir seyir izlemeye devam ediyor.

Petrol, çarşamba günü açıklaması yapılan stok verisinin talep görünümüne dair iyileşmeye işaret etmesi ile çarşamba günü neredeyse %5 yükselme yaşadıktan sonra Asya işlemlerinde yatay bir hareketlenmeyi takip ediyor.

Vadeli Kontratlar, New York piyasasında üç günü de yükselme ile kapatarak varil başına 63 dolar civarında işlem alıyor. ABD ham petrol stoklarının son iki aydaki en büyük azalmayı yaşaması ile beraber piyasalarda talep görünümüne dair beklentiler de olumlu yönde etkilendi.

Petrol seneye kuvvetli başlamasına rağmen, Covid-19 vakalarındaki yükselme ve yeni karantina tedbirleri ile birlikte Mart ayı ortasından bu yana baskı altında.

OPEC+ ve ABD Mayıs ayı başından itibaren fazladan üretime başlayacaklar ve piyasalar yakında daha çok arz ile karşı karşıya kalacak. İran ile ABD arasındaki nükleer anlaşma görüşmeleri de piyasalar için beklentilerin dışında bir senaryo konumunda.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, çarşamba günü %4,9 yükselme kaydettikten sonra perşembe günü bir varile karşın 63,10 dolar civarında bulunuyor.

Haziran vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, geçtiğimiz seansta %4,6 yükselme yaşadıktan sonra varil başına 66,60 dolardan işlem alıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version