Global

Otomotiv Krizi Yeni Hammadde Sıkıntısı Yaşıyor

Published

on

Otomotiv krizi yeni hammadde sıkıntısı yaşıyor. Pandemi sürecinde otomotivden elektroniğe birçok sektörü sarsan çip krizi sonrası doğal kauçuk sıkıntısı kapıda.

Pandemi döneminde otomotiv sektöründe yaşanan çip problemine bir yenisi daha eklendi.

Kauçuk ağacının kabuğundan yapılan, Tayland ve Endonezya gibi ülkelerde üreticiliği yapılan doğal kauçuk otomotiv sektörü başta olmak üzere birçok sektörde kullanımı sağlanıyor. Sektör temsilcileri, gerçekleşen seller sebebi ile kauçuk fiyatlarında görülen rallinin başında olunduğunu ifade ediyor.

Geçen sene dünyanın en büyük doğal kauçuk tüketicisi olan Çin‘de ekonominin tekrardan açılması ve büyük çaplı alımları dikkatlerin buraya yönlenmesine sebep oldu.

Karantinalar sebebi ile alımlarını kısıtlayan ABD’li otomobil üreticileri Aralık itibari ile alımlara başladı. Şimdilik sektörde bir problem görünmese de sektör temsilcileri durumun tehlike verici hale gelmeye başladığını dile getiriyor.

Pandemi döneminde otomotivden elektroniğe kadar birçok küresel sektörde çip krizi gerçeklemiş ve üretimde durmalara sebebiyet olmuştu. Milyarlarca dolarlık zarara yol neden olmuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version