Global

Dijital Euro Tarafında En Büyük Beklenti Gizlilik

Published

on

Dijital Euro için Avrupa’da en büyük beklenti gizlilik konusu. Avrupa Merkez Bankası’nın yaptığı ‘dijital para’ soruşturma sonuçlarına göre katılımcıların dijital paradan en önemli beklentisi gizlilik kriterini karşılaması.

Avrupa Merkez Bankası’nın yaptığı anket raporu sonuçlarına göre, Euro Bölgesi vatandaşları, dijital para biriminin ‘gizlilik, güvenlik ve hesap olma’ kriterlerini karşılamasını hedefleniyor.

Banka, anketin sonuçlarını açıkladığı raporda “katılımcıların %43’ü dijital euro’da gizlilik, %18’i güvenlik, %11’i Euro Bölgesi’nde geniş çapta geçerli olması beklentisinde. %9’luk kısım ek maliyet olmamasını talep ederken %8’lik kısım ise çevrimdışı kullanımın en büyük beklentileri olduğunu belirtiyor.” Cümleleri yer aldı.

AMB dijital para birimi üstünde çalışmalar yapıyor fakat ‘dijital euro’nun hayata geçmesinin en az 4-5 yıl içinde yerine oturabileceği ifade ediliyor.

Bazı ülke merkez bankaları da benzeri projeler üstünde çalışmalar yapıyor. Çin de konu ile ilişkin pilot proje uygulamasına geçildi.

AMB Yürütme Kurulu Üyesi Fabio Panetta ‘dijital Euro’nun vatandaşların istedikleri beklentileri karşılaması için bütün imkanları kullanacaklarını ifade etti.

AMB Başkanı Christine Lagarde Mart ayında verdiği mülakatta politika yapıcıların tasarıya yeşil ışık yakması ihtimalinde dijital Euro’nun 4 yıl gibi bir sürede piyasaya sürülebileceğini ifade etmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version