Global

Avrupa Merkez Bankası Bankaların Hedge Fonu

Published

on

Avrupa Merkez Bankası küresel piyasalarda depreme yol açan Archegos Capital hedge fonunun iflasının sonrasında bankaların hedge fon risklerini değerlendiriyor.

Avrupa Merkez Bankası Archegos Capital’in iflas etmesi sonrası bazı büyük bankalardan hedge fon risklerine dair ek bilgilendirme vermelerini talep etti.

Konuya yakın kaynaklar, Deutsche Bank ve BNP Paribas gibi bankalardan istenen bu verilerin, sektörde bu tür bir durum ile karşı karşıya gelindiğinde uygulanan standart bir prosedür olduğunu ifade etti. Kaynaklar, AMB denetlemesine bağlı olan bankaların bu tür sorularla karşılaşmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası, Deutsche Bank ve BNP Paribas konu ile ilişkin yorumda bulunmadı.

JP Morgan analistleri, Archegos Capital ile ilgili pozisyon kapatmaların bankaların 10 milyar dolar kadar zarara uğrayabileceğine neden olabileceğini söyledi. İsviçreli Credit Suisse Archegos ile yaptığı işlemler sebebi ile ilk çeyrekte 4.7 milyar dolarlık zarar yaptığı ifade etti.

Euro Bölgesi bankaları ise yaşanan bu depremi hafif atlattı. Deutsche Bank elindeki Archegos pozisyonlarını fonun temerrüde geçmesinden kısa bir süre sonra bir hedge fona satımı yaparak bu depremden kurtulmuştu.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel geçtiğimiz hafta Der Spiegel’e verdiği mülakatta gerçekleşen olayın ‘sistemik riskler karşısında daha iyi düzenlemelere ihtiyaç olduğuna’ dair uyarı sinyali olduğunu ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version