Uncategorized

Petrol Fiyatları Çin Verisinden Destek Aldı

Published

on

Petrol fiyatları Çin’de açıklanan ticaret verisinin ardından Mart ayında güçlü bir toparlanmaya işaret etmesi ile birlikte varil başına 60 dolara doğru hareket etti.

Petrol, yatırımcıların çoğalan Covid-19 vakalarına rağmen küresel istekteki eşitsiz toparlanma görünümüne odaklanması ile varil başına 60 dolara doğru yükselme yaşadı.

Vadeli Kontratlar, Çin’in ticaret bilgisinin Mart ayında güçlü bir toparlanmaya işaret etmesi ile beraber New York piyasasında %0,4 yükseliş kaydetti. Aşılanmadaki çoğalma ile beraber dünya çapında tüketim de artış gösterdi, ancak belirli ülkelerde yükselen vakalar yeni karantina önlemlerinin alınmasına sebep oldu.

Petrol yıl başında güçlü başlamasına rağmen, Covid-19 vakalarındaki yükselme ve yeni karantina önlemleri ile beraber Mart ayı ortasından bu yana baskı altında bulunuyor.

İran ile ABD ilişkilerinde nükleer anlaşma görüşmeleri de piyasalar için beklenmedik bir rol oynuyor.

Mayıs vadelki Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yükselme yaparak, 25 cent artış ile varil başına 59,95 dolara ulaştı.

Haziran vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yükselme yaparak, pazartesi gününü %0,5 yükseliş ile kapattıktan sonra %0,4 yükselerek varil başına 63,56 dolar düzeyine geldi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version