Global

İngiltere Ekonomisi Aşılamadan Sonra Toparladı

Published

on

İngiltere ekonomisi kitlesel aşılama programı ve koronavirüs sınırlamalarının hafiflemesi ile Şubat ayında birçok farklı göstergede toparlandı.

İngiltere ekonomisi, kitlesel aşılama programı ve koronavirüs sınırlanmalarının hafiflemesi üzerine Şubat ayında toparlanma kaydetti.

İngiltere’deki aylık gayri safi yurtiçi hasıla, Ocak ayında %2,2 daralma yaşadıktan sonra Şubat ayında %0,4 yükselme gösterdi. Ekonomideki tüm sektörlerin üretimlerinde artış gözlemlenirken, ülke ekonomisi virüs öncesi düzeye göre hala %7,8 daha küçük.

İngiltere’nin üçüncü ulusal karantinasını bitirmesi ile beraber tüketiciler ve iş dünyası hızlı bir toparlanma konusunda daha umutlu. Ekonomik görünüm ise salgın zamanında 206 milyar dolara yükselen hanehalkı tasarruflarının ne kadarının tüketeceğine bağlı.

Bir diğer hükümet bildirisine göre, Brexit sonrası İngiltere’nin Avrupa Birliği ile olan ticareti, araba ve ilaç ihracatı ile Şubat ayında iyileşme yaşandı. İngiltere’nin Avrupa Birliğine ihracatı Şubat ayında geçtiğimiz aya göre %47 artış yaparken, Avrupa Birliği’nden ithalat ise %7,3 artış sağladı.

Hizmet sektörü Şubat döneminde %0,2 yükselirken, imalat üretimi %1,3 yükselme kaydedildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version