Global

Eurobond Gelişen Ülkelerde İhraç Rekoru Kırdı

Published

on

Euroband gelişmekte olan ülkelerde ihraç rekoru kırdı. Moody’s yılın ilk çeyreğinde gelişmekte olan ülkelerin eurobond ihraçlarının 191 milyar dolar hacmine ulaşarak rekor kırdığını ifade etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s gelişen ülkelerin eurobond ihraçlarının 2021’in ilk bölümünde geçtiğimiz döneme kıyasla %28 yükselme ile 191 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Bu, rekor düzey olarak kayda geçti.

Atsi Shethand Anne Van Praagh liderliğindeki analistler “Önde gelen gelişmekte olan ülkelerde yüksek bütçe açıkları ile kamunun yüksek finansman desteklenmesi devam edecek. ABD enflasyonu ve tahvil getirilerinde yükselme küresel piyasalarda dönemsel türbülanslara sebebiyet verebilir, gelişen ülkelerde finansal koşullar sıkılaşabilir” değerlendirmesini bulundu.

İhraçlarda en büyük yükselme %44 ile Asya Pasifik bölgesinde gerçekleşti.

Yatırım yapılabilir notuna sahip gelişen ülke tahvili ihraçları 43 milyar dolara artış gösterirken çöp derecesindeki tahvillerin hacmi ise 26 milyar dolara çıktı.

Yatırım yapılabilir tahvil ihraçlarında ağırlıklı ortalama kupon ilk çeyrekte %2,3 olarak uzun vadeli ortalama olan %3,7’nin altında durdu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version