Altın

Altın Fed Başkanı Powell Sonrası Düştü

Published

on

Altın Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD büyümesi ve istihdam ile ilgili konuşmalarından sonra düşüş yaşarken gram altın dolar/TL’deki yatay yolu ile beraber küresel altın fiyatlarında düşüş yaşandı.

Altın, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD ekonomisi ile ilişkin bulunduğu konuşmasına ağırlık vermesi ile beraber düşüş yaşadı. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki geriye dönük hareketleri takip ederek yeni haftaya düşüş yaşayarak başladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, CBS’e ile yaptığı bir röportajda, Amerikan ekonomisinin çok daha güçlü ve hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanması olanağının beklentiler dahilinde olduğunu ifade ederek, ekonominin “dönüm noktasında” olduğunu söyledi.

Görünümün ciddi ölçüde iyileştiğine vurgu yapan Powell, “Şu anda ekonomimiz için asıl risk hastalığın tekrardan yayılmasıdır” dedi.

Ons altın fiyatı

Altın, iki haftayı arka arkaya kayıplarla kapattıktan sonra geçen haftayı kazanç ile kapatmayı başarmıştı. 2021’de en kötü ilk çeyrek başarımlarından birini gerçekleştiren ons altın, yıl başından bu yana %8,4 aşağıda bulunuyor.

Geçen haftayı 1.744 dolar bazından kapanış yapan ons altın, yeni haftaya %0,34 düşüş ile 1.738 dolar düzeyinden başladı.

Gram altın fiyatı

Geride bıraktığımız hafta küresel altın fiyatlarındaki yükseliş ve Dolar/TL arasında stabil bir halde kalan gram altın, dalgalı bir hareketlenme izledikten sonra haftayı 459 TL civarında kapanış ile sonlandırmıştı.

Yıl başından bu yana %4,8 düşüş yaşayan gram altın, dolar/TL’nin haftaya yatay başlaması ile beraber küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version