Global

İspanya Büyüme Beklentisini Düşürüyor

Published

on

İspanya büyüme beklentisini düşürüyor. Fransa hükümeti sonrası İspanya da beklentisini düşürdü.

İspanya hükümeti pandeminin kötüleşmesi sebebiyle 2021 için büyüme öngörülerini düşürecek. Ekonomi Bakanı Nadia Calvino Bloomberg’e verdiği ropörtajda koronavirüs vakalarının tekrardan yükselmesiyle bazı bölgelerde kısıtlamalar uygulandığını, bu durumun ilk çeyrek büyümesini de baskılayacağını belirtti. Calvino “Bu nedenle bu sene için tahminlerimizi aşağı yönlü revize edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Calvino bu yıl için daha önce yüzde 7 civarında büyüme öngördüklerini ancak şimdi daha düşük bir rakam olabileceğini söyledi. Calvino buna rağmen geçtiğimiz Mart ayında ekonomik göstergelerin hükümet tahminlerine yakın o olarak düzelmeye başladığına dikkat çekerek “bütün göstergeler iyiye gidiyor” dedi. Bakan ilaveten ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 70’inin aşılanmasının yaz ayına gelene dek biteceğini söyledi.

İspanya Merkez Bankası Mart ayında baz senaryolarında 2021 yılı için büyüme tahmininin yüzde 6 olduğunu belirtmişti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni ulusal kapanma kararı alan Fransa da geçtiğimiz günlerde 2021 büyüme beklentisini yüzde 5’e düşürmüştü. Ülke 2020 yılında yüzde 8,1 daralma yaşamıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version