Global

Tesla Tarafından Çin İçin ‘Kamera’ Açıklaması

Published

on

Tesla kamera ile bilgi toplama şüphesinden dolayı arabalarının Çin ordusuna ait tesisler ve lojmanlarda yasaklanması üzerine Kuzey Amerika dışında üretimi yapılan arabalarda kameraların aktive edilmediğini ifade etti.

Tesla’nın Pekin birimi, Kuzey Amerika sınırları dışında üretimi yapılan arabalarda kameraların aktif edilmediğini ifade etti.

ABD’deki araba sahiplerinin de kameraları aktif edip etmeyeceklerine kendilerinin karar verdiğini vurgulayan şirket, kullanıcıların özel hayatlarını korumak için dünyada öncü bir ağ güvenlik sistemi bulundurduklarını dile getirdi.

Tesla “Casusluk yapsaydık çoktan kovulmuştuk”

“Eğer Tesla Çin’de casusluk yapmak için üretimi yaptığı arabaları kullansaydı, şirket çoktan her yerden kovulmuştu” diyen Tesla kurucusu Musk, ticari bir şirketin casusluk yapmasının olumsuz etkilerinin çok büyük olacağını da ifade etti.

Diğer otomobil üreticileri gibi Tesla da arabanın dışarısında bulunan, park etme, oto pilot ve otonom sürüş gibi işlevlerin çalışmasını sağlayan küçük kameralar bulunduruyor.

Teslaların içerisinde ise dikiz aynasında kullanılan bir kamera sürücülerin yola bakıp bakmadığını, gözlük kullanıp kullanmadığını ya da başka bir yere mi baktığını anlamaya çalışıyor. Tesla gönüllü sürücüler ve içerideki bu kameralar yardımı ile sürüş asistanı için beta testler yapıyor.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version