Global

Borsa İstanbul İçinde Negatif Ayrışma

Published

on

Borsa İstanbul içinde negatif ayrışma yaşandı. Salı günü %1,5 düşüş kaybı yaşayarak Avrupa borsalarından olumsuz ayrışan BIST 100 endeksinde benzer manzara oturumun ilk bölümünde de güçlü oldu.

15 Nisan’daki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısına odaklanan Türk varlıklarında olumsuz ayrışma dikkat çekiyor.

Türk Lirası, Hint rupisi ve Rus rublesi ile beraber diğer gelişmekte olan ülke para birimleri içinde olumsuz ayrışırken, Borsa İstanbul da Avrupa endekslerine bakılacak olursa olumsuz performans sergiledi.

Güne yatay düzeyde başlangıç yapan BIST 100 endeksinde oturumun ilerleyen kısımlarında aşağı yönlü bir yol izlendi ve düşüş %1’e ulaştı. Bu bölümde endekse puan bazlı en çok aşağı yönlü ilerleyiş yapan hisse Turkcell hissesi oldu.

Salı günü Bugün Finans’ın haberine göre Turkcell’in Superonline’da halka arz için görüşmelere başladığı ifade edilirken, bu haber hisse üstünde yukarı yönlü etkide bulunmuştu.

Borsa İstanbul Analistleri Destek Seviyesi Olarak 1.400 Puana Dikkat Çekti

Borsa İstanbul’da Salı günü gelişen olumsuz ayrışma sonrası analistler destek düzeyi olarak 1.400 puana dikkat çekti.

QNB Finansinvest oluşturduğu raporda, “1435 desteğini aşağı kıran BIST 100 Endeksi günü bu düzeyin altında tamamladı. Bu sabah endeksin yataya yakın bir seviyede giriş yapmasını bekliyoruz. 1435 direnç haline gelirken, 1400 destek düzeyi olarak takip edilebilir. 1400’ün üstünde kalınması görünüm açısından önemli olduğundan bu düzey trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir.” değerlendirmesini yaptı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version