Analiz

ABD Biden Yönetimi 150 Milyon Destek Yaptı

Published

on

ABD Biden yönetimi şu ana kadar 372 milyar dolarlık 150 milyondan fazla yardım çeki aktarıldığını açıkladı

Biden yönetimi, Çarşamba günü itibari ile 1,9 trilyon dolarlık destek paketinden 150 milyondan fazla yardım çeki dağıttı.

Hazine Bakanlığı ve İç Gelir Servisi, ortalama 156 milyon insana toplamda 372 milyar dolarlık destek yaptı. En son dağıtılan yardımların büyük çoğunluğu sosyal güvenlik yardımı ve desteği alan kişilere verildi.

Başkan Joe Biden’ın danışmanları, başkanın ilk 100 gündeki hedefinin bu yardım çeklerinin dağıtılması, okulların tekrar açılması ve aşılanma hızının artırılması olduğunu söyledi.

Salı günü Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden yönetime geldiği günden itibaren Amerikalılara 150 milyon doz aşı yapıldığı ifade edildi. Biden’ın  amacı ilk 100 gün 100 milyon aşılama olmasıydı.

Bu zamana kadar dağıtılan destekler, ABD Başkanı Amerika’yı Kurtarma Planı’nı imzaladığından beri aktarılan dördüncü yardım çeki ve 36 milyon dolar değerinde 25 milyon ödemeyi de kavrıyor.

New York Fed’in yaptığı bir ankete göre ise ABD’li tüketiciler aldıkları desteklerin her bir dolardan 42 centini biriktiriyor.

Dağıtılan desteklerin yüzde 25’ten az bir kısmının masraf için kullanıldığını gösteren anket, geri kalanının ise borçları ödemek için kullanıldığına işaret ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version