Bitcoin

Kripto Para Piyasası 2 Trilyon Dolar Hacminde

Published

on

Kripto para piyasası birimleri, son iki ay içinde kurumsal talebin tetiklediği yükselmeler ile beraber 2 trilyon dolarlık piyasa değerini aştı.

Bitcoin dışındaki kripto paralara yönelik sıkışık ilgi kripto para birimlerinin toplam piyasa hacminin 2 trilyon doları aşmasına sebebiyet açtı. Bitcoin’in payı kripto para piyasasının ortalama yarısını oluşturdu.

CoinGecko aracılığı ile takip edilen 6.600’ün üstündeki kripto para birimi içinde en büyük hacim piyasa değerini 1 trilyon doları aşkın değer ile Bitcoin oluşturdu. Bitcoin fiyatı 2021’de ikiye katlanarak 58.858 dolara kadar yükselme yaşandı. Bitcoinin peşinden giden Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether ve Cardano ise toplamda 422 milyar dolarlık piyasa değer seviyesine ulaştı.

Kripto Para Piyasası Birimlerinde Kurumsal İlgi Arttı

Kurumsal yatırımcıların sıfıra yaklaşan faizlerin hâkim olduğu bir dünyada kripto paralara ilgi göstermesi Bitcoin’i yeni rekorlara çıkarıldı. Rezervlerinin 1 milyar dolarlık kısmını Bitcoin olarak koruma kararı alan Tesla, ayrıca üretimini yaptığı otomobiller için Bitcoin ödemesi kabul edeceğini bildirmişti. Morgan Stanley ise en zengin müşterilerine cüzdanlarına kripto para birimi eklemelerine müsaade verirken, Mastercard, PayPal gibi ödeme şirketleri de Bitcoin’e yönelik hamleler yapmıştı.

Grayscale Bitcoin Fonunu ETF’e Çevirmek İstiyor

Dünyanın en büyük kurumsal kripto yatırımcısı olan Grayscale Bitcoin fonunun, fonu ETF’e ayarlamasını planladığını açıklama sonrası Bitcoin yükselme kaydetti.

ABD merkezli en büyük kripto Borsası Coinbase Global ise bu ay için Nasdaq’ta işlem görmek amacı ile halka arz hazırlığı yaptığını ifade etmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version