Connect with us

Bitcoin

Kripto Para Piyasası 2 Trilyon Dolar Hacminde

Published

on

Kripto para piyasası birimleri, son iki ay içinde kurumsal talebin tetiklediği yükselmeler ile beraber 2 trilyon dolarlık piyasa değerini aştı.

Bitcoin dışındaki kripto paralara yönelik sıkışık ilgi kripto para birimlerinin toplam piyasa hacminin 2 trilyon doları aşmasına sebebiyet açtı. Bitcoin’in payı kripto para piyasasının ortalama yarısını oluşturdu.

CoinGecko aracılığı ile takip edilen 6.600’ün üstündeki kripto para birimi içinde en büyük hacim piyasa değerini 1 trilyon doları aşkın değer ile Bitcoin oluşturdu. Bitcoin fiyatı 2021’de ikiye katlanarak 58.858 dolara kadar yükselme yaşandı. Bitcoinin peşinden giden Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether ve Cardano ise toplamda 422 milyar dolarlık piyasa değer seviyesine ulaştı.

Kripto Para Piyasası Birimlerinde Kurumsal İlgi Arttı

Kurumsal yatırımcıların sıfıra yaklaşan faizlerin hâkim olduğu bir dünyada kripto paralara ilgi göstermesi Bitcoin’i yeni rekorlara çıkarıldı. Rezervlerinin 1 milyar dolarlık kısmını Bitcoin olarak koruma kararı alan Tesla, ayrıca üretimini yaptığı otomobiller için Bitcoin ödemesi kabul edeceğini bildirmişti. Morgan Stanley ise en zengin müşterilerine cüzdanlarına kripto para birimi eklemelerine müsaade verirken, Mastercard, PayPal gibi ödeme şirketleri de Bitcoin’e yönelik hamleler yapmıştı.

Grayscale Bitcoin Fonunu ETF’e Çevirmek İstiyor

Dünyanın en büyük kurumsal kripto yatırımcısı olan Grayscale Bitcoin fonunun, fonu ETF’e ayarlamasını planladığını açıklama sonrası Bitcoin yükselme kaydetti.

ABD merkezli en büyük kripto Borsası Coinbase Global ise bu ay için Nasdaq’ta işlem görmek amacı ile halka arz hazırlığı yaptığını ifade etmişti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bitcoin

Bitcoin’de düşüş başladı

Published

on

By

Kripto-para.jpg

Bitcoin, Borsa yatırım fonlarındaki talebin soğuması ve FED’in faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin açıklanan verilerle ötelenmesi sonrasında düşüş gösterdi.

Bitcoin, yeni işlem gününde kayıplarının bir kısmını geri vermeden önce bir ara yüzde 5’i aşan bir düşüş gösterdi.

Öncesinde yatırımcılar tarafından ilgi gören Pepe ve dogwifhat gibi tokenlar da kayıp yaşadı. Küçük dijital para birimlerini izleyen bir endeks iki haftanın en güçlü düşüşüne imza attı.

Bu yılki sert kripto rallisi, ABD’de devam eden fiyat baskılarının yatırımcıların Fed’in faiz indirimlerine yönelik bahislerini azaltmasına, tahvil getirilerini ve doları yükseltmesine yol açmasıyla gücünü kaybediyor.

Bu, dijital varlık sektörü gibi küresel piyasaların spekülatif bir köşesi için daha zorlu bir ortam yaratıyor.

OSL SG Pte Trading Direktörü Stefan von Haenisch, “Fed hakkında değişen görüşler, hafta ilerledikçe satışların yaşandığı kripto genelinde bir etki yaratıyor. Her sektör bu durumdan etkilenecektir. Özellikle de fiyatların son altı ayda Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiği fenomen varlıklar” dedi.

DACM’nin kurucu ortağı Richard Galvin de en son ABD ekonomik verilerinin ardından kripto piyasasının son 12 saat içinde “zayıf” göründüğünü söyledi.

Continue Reading

Bitcoin

Binance’a saldırı

Published

on

By

Kriptolarda Ayı piyasası rüzgarı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance, 100 milyon dolarlık siber saldırıya uğradığını açıkladı. Yapılan resmi açıklamada, platform üzerinden gerçekleşecek tüm yatırma ve çekme işlemleri geçici süreyle askıya alındığını duyurdu.

Hackerların sefer hedefinde dünyanın en büyük kripto para borsası Binance vardı.

Bloomberg’den edinilen bilgilere göre, Binance, bugün erken saatlerde bir siber saldırıya uğradı. Binance üzerinden yaklaşık 100 milyon dolarlık Binance Coin (BNB) çalındığını ifade etti.

Yaşanan saldırının ardından Binance Ceo’su Changpeng Zhao, Twitter’dan bir açıklama yaptı.

Changpeng Zhao, “Yaşanan durum kontrol altına alındı. Paranız güvende. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Duruma göre daha fazla güncelleme yapacağız” ifadelerini kullandı.

Zhao, bir diğer tweetinde ise şu anki etkinin 100 milyon ABD dolarına eş değer olduğunu söyledi.

Ayrıca CEO Zhao’nun tweetinden yaklaşık iki saat önce Binance resmi twitter hesabı, BNB Chain’in bakımda olduğunu paylaşarak, “Rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Daha fazla güncelleme olana kadar BNB zinciri aracığıyla tüm para yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak askıya alındı” açıklamasında bulunmuştu.

Continue Reading

Bitcoin

Bitcoin Ocak Ayından Bu Yana En Düşük Seviyesinde

Published

on

By

Çok sevilen Kripto paralardan bir tanesi olan Bitcoin’nin fiyatı, 37 bin dolar desteğini aşağı kırarak fiyatı Ocak ayından bu yana görülen en düşük seviyesinde

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, son 24 saat içinde %11 düşüşle 35 bin 611 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu, 21 Ocak’tan bu yana görülen en keskin düşüş oldu. Fiyat şu sıralarda 24 saat öncesine göre %7,94 kayıpla 36465,11 dolar seviyesinde.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ALTINDA ENFLASYON BASKISI DEVAM EDİYOR

Bitcoin’deki güçlü düşüş diğer kripto paraları da sarstı. Avalanche ve Solana %15 ve %11 değer kaybettiler.

Şu sıralarda Solana 24 saat öncesine göre %11,16 kayıpla 83,27 dolardan işlem görüyor. Avalenche ise %13,34 düşüş yaşayarak 58,74 dolarda.

Ethereum, %6,3, Cardano %8,4, Terra %6,56 düşüş yaşadı.

Bitcoin ve diğer kripto paraların değer kaybetmesinde CoinShares verilerinin geçtiğimiz hafta kripto ürünlerden yaklaşık 120 milyon dolar sermaye çıkışı olduğu raqoru ve Wall Street’teki sert düşüş etkili oldu.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans