Global

Credit Suisse 4,7 Milyar Zarar Açıklandı

Published

on

Credit Suisse Archegos Capital adlı hedge fon ile sağladığı işlemler sebebi ile 4.4 milyar İsviçre frankı (4.7 milyar dolar) zarar ettiğini bildirirken, bankanın yatırım bankacılığı ve risk yönetimi birimlerinin yöneticileri görevlerini bıraktı.

Credit Suissee, Archegos Capital adlı hedge fonun iflasından dolayı ilk çeyrekte bilançosunda ortalama 900 milyon İsviçre frankı zarar oluşacağını ifade etti. Banka bu sabah yaptığı açıklamasına göre hisse geri alım planlarını erteledi ve temettü ödemelerini üçte iki oranında düşüş yaşadı.

Credit Suisse “Kabul Edilemez’

Archegos nedeni ile aldığı pozisyonları kapatmak için 2 milyar doların üstünde hisse satışı yapan İsviçre’nin ikinci büyük bankası, risk yönetimi biriminin lideri olan Lara Warner ve yatırım bankacılığı biriminin başkanı Brian Chin’in kayıp düzeylerinin sonrasında görevlerinden ayrıldığını bildirdi.

Credit Suisse CEO’su Thomas Gottstein bulunduğu açıklamada, “ABD merkezli bir hedge fonunun düşüşüne bağlı olarak Prime Services birimimizdeki önemli düzeyde kayıp kabul edilemez. Ders çıkaracağız. Credit Suisse köklü bir geçmişe sahip güçlü bir kurum olmayı sürdürüyor” dedi.

Bir Ayda İki Skandal

Archegos’un iflası, Greensill Capital’in çöküşünden sadece bir ay sonra Credit Suisse’in zarar oluşturduğu ikinci büyük finansal skandal yaşanırken, 1 Mart’tan bu yana bankanın hisseleri %25 düştü.

Credit Suisse’in yönetim kurulu Archegos kaynaklı zararlar hakkında tetkik başlattı. Banka ayrıca Greensill aracılığı ile ihraç edilen tahvillere yatırım yapan 10 milyar dolarlık tedarik zinciri fonları hakkında da inceleme oluşturdu. Yönetim kurulu üyeleri için primler kaldırıldı.

Credit Suisse hisseleri ilk işlemlerde %1.5 düşüş yaşadı.

Credit Suisse, Christian Meissner’ın 1 Mayıs’tan itibaren yatırım bankacılığı birimi başkanlığına tayin edileceğini açıkladı. Şubat 2019’a kadar bankanın risk yönetimi birimi başkanlığı görevini devam ettiren Joachim Oechslin geçici olarak risk yönetimi başkanlığını tekrar alacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version