Global

Archegos ‘un Piyasaları Sarsan Artçıları Gelebilir

Published

on

Archegos ‘un Piyasaları Sarsan artçı beklentileri bulunuyor. Guggenheim Investments Başkanı Scott Minerd, Archegos Capital gibi başka şirketlerin de ortadan kalkmasının an meselesi olduğunu ve piyasalar sistemden riski bütünüyle atana kadar büyük kayıpların devam edeceğini söyledi

Guggenheim Investments Başkanı Scott Minerd, Archegos Capital gibi başka şirketlerin de batmasının her an gerçekleşebileceğini dile getirdi.

“Büyük ihtimalle benzer durumlar göreceğiz” ifadesini dile getiren Minerd, piyasalar sistemden riski tümüyle atana kadar büyük kayıpların sürdürüleceğini söyledi.

Bill Hwang’ın yönettiği Archegos, bankaların 20 milyar dolarlık pozisyonu kapatması ile beraber geçtiğimiz hafta finansal piyasalarda sarsıntı yaratmıştı.

Nomura, Credit Suisse ve Goldman Sachs gibi bankalar fona aracılık yaparken, meydana gelen zayiat ardından ABD sermaye piyasaları düzenleyicisi SEC, Bill Hwang ve kaldıraçlı işlemleri hakkında bir ön soruşturma başlatmıştı.

Credit Suisse, Archegos Capital Management’ın batmasından hemen sonra yönetici statüsündeki birkaç kişiyle yollarını ayırırken 4,7 milyar dolarlık zarar yazdığını açıkladı.

Buna göre, yatırım bankacılığı şefi Brian Chin Salı günü açıklanması beklenen bir bildiri ile şirketten ayrılacak. Risk Genel Müdürü Lara Warner da diğer birçok müdür ile birlikte ayrılacaklar listesine girerken CEO Thomas Gottstein görevde kalmaya devam edecek.

Archegos, teminat tamamlama çağrılarını yerine getiremeyip temerrüte düştükten sonra Credit Suisse’in milyarlarca dolar kayıp yaşamasına neden olmuştu. Şirket hasarın önemli boyutlarda olduğunu belirterek, yatırımcıları bu hafta gelişmelerden haberdar edeceğini söyledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version