Dolar

Dolar TL Enflasyon Sonrası Hafif Yükseldi

Published

on

Dolar TL enflasyonu sonrasında hafif artış gözlemlendi. Türk Lirası, beklenenle paralel gelen enflasyon verileri ardından hafif bir yükseliş kaydetti.

Türk Lirası, geride bıraktığımız Mart ayında beklentilerle aynı gerçekleşen enflasyon verisi ardından yükseldi. Dolar/TL kuru gün içerisinde 8,16 seviyesine kadar geriledikten sonra enflasyon verisiyle beraber yükselerek 8,20 seviyesine kadar çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre Mart’ta tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 16,19 artarken, aylık yüzde 1,08 olarak kayıtlara geçti. Çekirdek enflasyon Mart ayında yıllık yüzde 16,88 olarak gerçekleşti ve 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Türkiye‘nin risk primi 452 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 19’un altında seyrini sürdürüyor.

Küresel piyasalarda Paskalya tatili nedeniyle işlem hacimlerinin zayıf seyrettiği günde ABD vadelilerinde ise pozitif seyir kaydedildi. Dolar Endeksi %0,1 artış gerçekleştirirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,71’den işlem gördü.

Yurtiçi piyasalarda dikkatler enflasyon verisine çevrildi.

21 kurumla gerçekleşen enflasyon anketine göre ekonomistlerin Mart ayına dair beklentisi tüketici fiyat endeksinde yıllık artışın yüzde 16,10 yükselmesi yönünde oldu.

Oluşturulan ankete katılan kurumlar arasında en düşük beklenti paylaşımı yapan kurum Mart ayında aylık enflasyonun %0,8; yıllık enflasyonun ise ,90 olarak gerçekleşmesini öngördü. En yüksek öngörü paylaşımı yapan kurum ise Mart ayında tüketici enflasyonunun aylık bazda %1,75, yıllık bazda ise, 97 olması tahmininde bulundu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version