Global

Çinli Teknoloji Şirketleri Halka Arz Planı

Published

on

Çinli teknoloji şirketleri halka arz uygulamasını rafa kaldırdı. Çinli finansal teknoloji şirketi Ant Group’un halka arza şekilde Çinli otoritelerin yaklaşımını takiben Çinli teknoloji şirketlerinde halka arz düşüncelerinde erteleme rekor düzeylere çıktı.

Çin’de milyarder olan Jack Ma’nın bir süre ortadan kaybolması ile ilgili gündeme gelen finansal teknoloji şirketi Ant Group’un halka arzı ile ilişkin yaşananlar daha çok Çinli şirketin halka arz planını rafa kaldırmasına yol açtı.

Financial Times’ın Çin’in Star Borsası bilgilerinden oluşturduğu rakamlara göre Mart ayında ülkede 76 şirket halka arz planını erteledi. Bu rakam geçtiğimiz aya göre iptal edilen halka arzların iki katından daha çok erteleme olduğuna işaret etti.

Çin’de Yıldız Pazar, “Çin’in Nasdaq“ı olarak belirtiliyor.

Çinli Teknoloji Şirketleri Sıkı Kurallar Planlanıyor

Çin, Şanghay’daki Nasdaq’a benzeyen Star Borsasındaki halka arzlara daha katı kurallar getirmeyi planlıyordu. Plana göre, şirketlerin teknoloji konusundaki verimliliklerinin kanıtlaması gibi birtakım yeni organizasyonlar devreye alınacak. Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’nun yeni düzenlemeleri ile, yatırımcıları ve firmaları koruma altına almak adına şirketlerin mali durumu ile ilişkili denetlemelerin de çoğalacağını belirtmişti.
Kaynaklar, sıkılaşan düzenlemelerin milyarder olan Jack Ma’nın Ant Grup’u gibi finansal teknoloji şirketleri için sıkıştırıcı olacağını, başvuruların ayrıntılarına inceleneceğini bildirdi.

Ant Grup’un 35 milyar dolarlık değerindeki halka arzı, fintech regülasyonunda yapılan düzenlemeler sonrası şirketin iş yapma modeli gerekçe olarak sunularak Kasım ayında rafa kaldırılmıştı.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version