Ekonomi

Unicredit Türkiye Enflasyon Beklentisini Açıkladı

Published

on

Unicredit Mart ayı ve sene sonu için Türkiye enflasyon beklentilerini açıkladı.

Unicredit Türkiye’de Mart ayı için %16,3 manşet enflasyon beklentisi içindeyken çekirdek enflasyonun da %16,9’a yükseleceği tahmin ediyor.

Şubat ayında %15,6 olarak yaşanan enflasyonun, Mart ayında %16,3’e yükseliş yapmasını bekleyen Unicredit, gıda fiyatlarında aylık %1,4’lük bir yükseliş beklediklerini ifade etti.

Sene sonunda enflasyonun %15’e doğru düşüş yapacağını ifade eden kurum, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini beklenenden daha önce %15 düzeyine indirebileceğini dile getirdi.

Unicredit, gıda Enflasyonunun Şubat ayı için gerileyeceğini vurgulayarak Mart ayında gıda enflasyonunun %17,8 olarak geleceğini düşündüklerini dile getirdi.

Goldman’dan yıl sonu tahmini

Goldman Sachs da 30 Mart’ta duyurduğu bir rapor ile Türkiye için enflasyon tahmini paylaşımı yapmıştı. Nisan ayında enflasyonun %18’e çıkması beklentisinde olan banka, sene sonu için enflasyonun en fazla %15’e gerileyebileceğini dile getirdi.

TCMB’nin faiz indirimi için 2021 senesinin dördüncü çeyreğine kadar pek fazla alanı olmadığını ifade eden Goldman Sachs, 2021’in ilk yarısın hala devam eden faiz artırma riskinin bulunduğunu da dile getirdi.

Ekonomistlerin Mart ayına ilişkin beklentileri tüketici fiyat endeksinde senelik yükselişin %16,10 çoğalması yönünde oldu. Ekonomistlerin bu beklentisinin gerçekleşmesi durumunda senelik enflasyon Temmuz 2019’dan bu yana en yüksek düzeye çıkmış olacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version