Global

Petrol OPEC+ Toplantı Öncesi Varil 59 Dolar

Published

on

Petrol OPEC+ toplanma öncesinde varil başına 59 dolar civarında ilerliyor.

Petrol fiyatları, ülkelerin üretim politikaları ile ilgili karar alacağı OPEC+ toplantı öncesinde varil başına 59 dolar olarak yol izliyor.

Batı Teksas Petrolü, son iki oturumda %4 düşüş yaşadıktan sonra %0,5 yükselme yaşadı. Çarşamba günü OPEC+ panel toplantısından politika destek çıkmaması ve Fransa’nın 4 hafta daha karantinayı duyurması sonrasında petrol fiyatları düşüş yaşadı.

Koronavirüs aşılamaları sürerken petrol rallisi geride bıraktığımız haftalarda yakın vadeli görünüme ait endişeler ile sekteye uğradı.

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, geçtiğimiz hafta piyasalarda gerçekleşen oynaklığı hatırlatarak ekonominin ve petrol talebinin hala ne kadar kırılma durumunda olabileceğini vurguladı.

Mayıs ayında vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, bir önceki oturumda %2,3 düşüş yaşadıktan sonra %0,5 yükseliş ile varil başına 59,43 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Haziran ayı vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, %0,4 yükselerek varil başına 62,99 dolara ulaştı.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version