Altın

Altın Yatırımcıları Biden’dan Destek Buldu

Published

on

Altın yatırımcıları Biden’in açıklamaları sonrasında destek buldu. Altın fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden’ın yeni planlanan harcama açıklamaları ile yükselme yapan gram altın da küresel altın fiyatlarındaki yükselmeyi takip etti.

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD Başkanı Joe Biden’ın 2,25 trilyon dolarlık gider planından umut bulması ile son dokuz ayın neredeyse en düşük düzeyinden toparlanma sağladı. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselmeyi takip ederek 450 TL’nin üstüne çıktı.

Paketin 580 milyar dolarlık kısmı ile Amerika’daki üretimi güçlendirmeyi hedefleyen Biden, 400 milyar dolarlık kısım ile de yaşlı ve engellilerin korumasını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Dört dereceden oluşan sekiz senelik yatırım planı, ulaşım için 620 milyar dolar harcama beklerken, temiz su ve hızlı internet gibi altyapı projeleri için de 650 milyar dolarlık bir harcama yapılacağına temas ediyor.

Ons altın fiyatı

Altın, 2021’in ilk bölümünde son 40 yılın en kötü yıl başlangıç başarımlarından biri ile kapatırken 9 çeyrekten son ilk defa bir çeyreği kayıp ile kapatmış oldu.

Joe Biden’ın harcama planının enflasyonu şiddetlendireceği ve altına olan talebi yükselteceğine dair beklentiler ile ons altın fiyatı, açıklama sonrasında %1,5’ten fazla yükseliş yaparak 1.711 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Yıl başından bu yana Dolar/TL ’deki düşüşü izleyerek 400 TL’nin altına kadar geriye giden gram altın, dolar/TL’de son haftalarda gelişen yükseliş ile hemen hemen 2021 yılbaşındaki seviyelere ulaşmış durumda.

Hafta boyunca inişli çıkışlı bir yol izleyen gram altın, dolar/TL yatay ilerlerken küresel altın fiyatlarındaki yükselişi ile izleyerek 454 TL seviyesine ulaştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version